Jouw Ultieme Gids voor een Kroegentocht in Barcelona.

Barcelona staat bekend om het levendige nachtleven. Alleen kan het soms een nadeel zijn dat de clubs vrij laat beginnen, voor 2/3 ´s nachts heb je grote kans dat je in een lege club staat te swingen.
Maar waarom draaien we dit nadeel niet om naar een voordeel? Houd je eigen Barcelona Kroegentocht! Een beetje uithoudingsvermogen is hier natuurlijk wel voor vereist, maar het is een gezellige manier om de tijd voor dat je naar een club gaat door te brengen.

We hebben 3 kroegentochten samengesteld in 3 verschillende wijken. Ook met 3 verschillende budgetten, zodat je zelf kunt kiezen welke tocht jij en je vrienden het leukste vinden. Drink een aantal drankjes en weer op naar de volgende kroeg!

El Raval

Klein & Gezellig

El Raval is een multiculturele en levendige buurt die grenst aan Las Ramblas. Het is er berucht om het nachtleven en het is de laatste jaren uitgegroeid tot een ware toeristische trekpleister.
Budget
: laag tot middel.

Ambar

Bar-AmbarWe beginnen de kroegen tocht bij Bar Ambar. Hier kun je loungen, relaxen en feesten. Er zijn vaak DJ’s die goede muziek draaien, dus onder het genot van een lekker drankje kun je flink je heupen laten bewegen!

Adres: Carrer de Sant Pau 77,
08001 Barcelona
Tel: (+34) 626 587 044

Pesca Salada

Pesca-Salada-by-SerieBCNDeze bar staat bekend om zijn verschillende soorten gins. Ook kun je hier heerlijke cocktails krijgen, en genieten van de muziek. Een klein kroegje, maar absoluut een bezoekje waard.

website
Adres: Carrer de la Cera 32,
08001 Barcelona
Tel: (+34) 686 265 309

Sifo

Bar-sifoAls je door Raval loopt, zou je Bar Sifo zo voorbij kunnen lopen, (een verborgen barretje) wat juist een reden is om er naar toe te gaan! Het is niet zo bekend bij alle toeristen en de muziek is er erg goed! Er is een DJ en je kunt je er heerlijk dansen!

Website
Adres: Espalter 4 bj
08001 Barcelona
Tel: (+34) 933 296 832

Bar Resolis

Bar-ResolisAls je écht onder de lokale bevolking wil zijn, moet je een bezoek nemen aan Bar Resolis. Het is er erg klein, maar heel gezellig. Ook kun je hier een lekker biertje drinken tegen een lage prijs.

Adres: Carrer de la Riera Baixa 22,
08001 Barcelona
Tel: (+34) 932 131 056

Betty Ford

Betty-Ford Een stylisch, klein barretje waar je echt geweest moet zijn! Je kunt el Raval niet verlaten voor je dit leuke barretje hebt ontdekt. Modern ingericht en het blijft er druk tot laat in de avond. Een uitgebreide cocktail lijst en andere drankjes: Wat wil je nog meer?

Adres: Carrer de Joaquín Costa 56,
08001 Barcelona
Tel: (+34) 933 041 368

Marmalade

Marmelade Marmalade heeft een New York stijl, en is erg populair om je avond te beginnen. Waarna daarna iedereen vertrekt naar een club. Dit is ook een goede plek om eens te informeren wat er die avond allemaal te doen.

Website
Adres: Calle Riera Alta 4-6
08001 Barcelona
Tel: (+34) 934 423 966
E-mail: info@marmaladebarcelona.com

Bar Pepino

Bar-PepinoDit is een goede afsluiter voor je kroegentocht door El Raval. Een trendy en stijlvolle kroeg, met een hele relaxte sfeer. Ze serveren hier geweldige cocktails tegen zeer redelijke prijzen. Je hebt hier ook een klein dansvloertje waar je helemaal los kunt gaan!

Adres: Nou de la Rambla 44
08002 Barcelona
Tel: (+34) 934 438 636


Bar Crawl El raval weergeven op een grotere kaart

El Borne en El Gótico

Toeristisch & Lokaal  – Party!

De authentieke wijken El Gotico en El Borne zijn geweldige plekken om te ontdekken. Je kunt er heerlijk eten, winkelen en vanalles doen. Maar natuurlijk zijn dit ook ideale wijken om een kroegentocht houden, dus struin door de smalle straatjes van deze prachtige wijken op zoek naar jouw perfecte barretjes!
Budget
: Middel

La Fianna – El Borne

low tables red El Borne Mijn favoriet in El Borne. Het is er altijd druk en gezellig en een perfecte plek om te gaan indrinken. Cocktails, biertjes en andere drankjes tegen hele betaalbare prijzen. Als klant van Oh-Barcelona geniet je hier van 10% korting.

Website
Adres: Banys Vells 15,
08003 Barcelona
Tel: (+34) 93 315 1810
E-mail: lafiannabarcelona@yahoo.es

The Glass Bar – El Borne

The-Glass-BarDit is een shotjes bar: in Spanje worden dit Chupito Bars genoemd. Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn hier live DJ´s en op dinsdag is er altijd een Erasmus feest. Veel drank en gefeest dus bij The Glass Bar

Website
Adres: Paseo Picasso 20,
08003 Barcelona
Tel: (+34) 93 193 3891
E-mail: info@theglassbar.es

La Luna – El Borne

La-LunaIn La Luna bar kun je heerlijk eten en aansluitend genieten van een lekkere cocktail. Natuurlijk kun je hier ook gewoon heen gaan om te relaxen en alleen een drankje te drinken. Het heeft dezelfde eigenaar als La Fianna en is ook redelijk vergelijkbaar. Als klant van Oh-Barcelona geniet je hier van 10% korting

Website
Adres: Carrer Abaixadores 10,
08003 Barcelona
Tel: (+34) 932 955 513
E-mail: info@lalunabcn.com

Andú – El Gótico

Bar-AndúAls je toch ook graag een lokaal barretje in duikt, kunnen wij je in El Borne Bar Andú aanraden. Hier komt voornamelijk lokale bevolking en er hangt een geweldige Spaanse sfeer. Tussen alle toeristische barretjes is dit een leuke afwisseling.

Adres: Carrer del Correu Vell 3
08002 Barcelona
Tel: (+34) 646 55 39 30 of (+34) 637 74 64 11

Tres Flores – El Gótico

La-Fianna Een ander toeristisch barretje is Tres Flores. Als je van electronische muziek houdt is dit een ideale plek voor jou. Je kunt hier relaxen en lekker los gaan op harde electro muziek.

Adres: Carrer del Correu Vell 10
08002 Barcelona
Tel: (+34) 666 767 676

Polaroid – El Gótico

PolaroidEen mooi barretje om je avond te eindigen (of om vervolgens naar een club te gaan) De prijzen liggen hier erg laag en de sfeer is er top! Wat wil je nog meer? Laat je meeslepen in de sfeer van de jaren 80 in Pollaroid!

Website
Adres: Carrer dels Còdols 29,
08002 Barcelona
Tel: (+34) 931 866 669
E-mail: polaroidbar@gmail.com


Bar Crawl El Borne & El Gotico weergeven op een grotere kaart

Barceloneta

Geniet van het Zomergevoel bij het strand

Barceloneta is een oude visserswijk, die bekend staat om haar twee prachtige stranden. Wat is er nu mooier dan de kroegjes afstruinen dichtbij het strand van Barcelona. Enjoy!
Budget: Middel

Hoe dichter je bij de zomermaanden komt, hoe meer Beach Bars hun deuren openen. Deze worden ook wel Chiringuitos genoemd. Feesten aan het strand en van het ene naar het andere barretje hoppen. Zeker de moeite waard om een kroegentochtje in Barceloneta te houden!

El Xampanyet

El-Xampanyet-by-NiamhPotographyDit leuke barretje is officiëel gelegen in El Borne, maar ligt dichter bij de haven. El Xampanyet. Goed om je avond beginnen, want zij sluiten rond 10 uur. Gespecialiseerd in Cava (Spaanse Champagne) en serveert ook heerlijke tapas.

Adres: Carrer de Montcada 22
08003 Barcelona
Tel: (+34) 933 197 003

Bar Leo

Bar-LeoBar Leo in Barceloneta. Lokaal & Sfeervol. Grappig: Leo is een vrouw, die hier bijna iedere dag goedkope biertjes en tapashapjes serveert. Het is een erg karakteristiek en origineel barretje, de perfecte plek om in te drinken en lekker te genieten van een mooie avond in Barcelona.

Adres: Carrer de Sant Carles 34
08003 Barcelona

Absenta Bar

Absinth-by-beyond20khzNet naast Bar Leo, gaan we verder in Absenta Bar. Er wordt hier in Barcelona over het algemeen veel Absint gedronken, en je raadt het al: Deze bar heeft zijn naam natuurlijk niet zomaar uitgekozen!

Adres: Carrer de Sant Carles 36,
08003 Barcelona
Tel: (+34) 932 213 638

Ké Bar

Ke-BarEen echt geheimpje in Barceloneta. Je vind hier een mix van lokale bevolking en mensen buiten Barcelona. De perfecte combinatie voor een avondje uit, of in ieder geval een voor een para drankjes

Adres: Carrer del Baluart 54
08003 Barcelona
Tel: (+34) 93 224 1588

Bar Foc

Bar-FocIn Barceloneta (en in heel Barcelona) kun je overal heerlijke cocktails krijgen, maar tijdens deze kroegentocht bevelen wij je Bar Foc aan De muziek is er erg goed en er hangt een relaxte sfeer. En aangezien de cocktails hier goed te betalen zijn, vragen wij ons af wat je nog tegen houdt?!

Website
Adres: Passeig de Joan de Borbó 66
08003 Barcelona
Tel: (+34) 932 241 153
E-mail: sofie@foctails.com

Le Kasbah

Le-Kasbah Deze Bar/Restaurant/Club neemt je mee in een Marokkaanse sfeer. Proef bij Le Kasbah een van de geweldige cocktails en laat je meeslepen in de Arabische wereld. Ook is deze bar heel mooi gelegen in de haven van

Adres: Plaça de Pau Vila 1
08039 Barcelona
Tel: (+34) 932 380 722


Bar Crawl Barceloneta weergeven op een grotere kaart

Je kunt je avond eindigen in Ciutadella / Villa Olympic.
Hier vind je geweldige clubs dichtbij het strand. Ook is er een straatje met allemaal barretjes naast elkaar. Het is hier meestal pas laat in de avond druk en gezellig, dus daarom raad ik je aan eerst een kroegentocht te houden en op het eind de nacht in te dansen in een van de geweldige clubs in Barcelona.

Heb je nog tips & ideeën voor deze kroegentocht? Of heb je er een uitgeprobeerd? Laat het ons weten en laat hier een reactie onder!
Lieke

2 REACTIES

  1. Ik zal mijn dochter eens vragen, die heeft vast en zeker nog tips voor een onvergetelijke kroegentocht!
    Je hoort asap van haar!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here